Dyslextiskt Kebabstuk

bästa Morfar

Oskar & Taxen + herr Strindberg

Åter igen har jag gjort ett litet framsteg med min bok Oskar, Taxen + herr Strindberg. Vi är på väg ut eller åtminstone så har jag öppnat lådan lite gran. Taktiken är att ju mer jag filar och vänder desto modigare skall bokanden bli för att till slut skuta ut ur lådan och in mellan pärmarna och sedan hamna på ditt nattduksbord. Några kapitel har redan gjort resan  och de kan du läsa här.

Jogging

Regnet sveper in från kontinenten. Det är ett stillsamt regn. Kommer inte att mjuka upp soltorkade hårda marker men det blir nog hyfsat bra för mina fötter. Vägarna är blöta, så jag vill inte dra ut på landet med racern. Det blir så elaka skrubbsår när man sladdar omkull. Det får nog bli ett jogging pass runt Pildammarna. Det finns två oaser i Malmö. Ribersborg och Pildamsparkerna. Pildamsparken byggdes upp inför Baltiska utställningen 1914 men det tog sin tid innan det blev något med det.

Hallowen, ponnygården arken och Sara Algotsson Ostholt

I dag var det Hallowen firande och bor man  Malmö så beger man sig till Folketspark. Barnbarnet Maria tog sparkcyckeln iförd svart spindelcepa och en häxhatt som hamnade på näsan. Malmö folketspark är ganska speciellt. Arrangemangen är ganska vardagliga, dom gör mycket av en liten budget. I alla fall vimlade det av diverse monster små och vuxna och kålmasken körde till de smås glädje.

Turkiet och vintersemester

Ja inte var det för att åka skidor som vi åkte till Turkiet. Tvärtom, det var för att uppleva Turkiet under en svalare period. Priset var förbluffande billigt och vi fick uppleva vad vi blivit lovade och lite till.
 Vår marknadsuppgift var att bidra till att några hotell kunde ha vinteröppet. Vad vi skulle få uppleva var

Lilla pensionärs rundan

Jag har fördelen och äran att ta min 3,5 åriga barnbarn Maria till dagis. Vi cyklar och det tar väl fem minuter. Denna lilla dam har sinna bestämda åsikter om vad man skall göra och hur. Det är hon som skall öppna dörren med hjälp av kortläsaren. Ingen annan får göra det. Hon väntar tills jag har förklarat för andra föräldrar att de måste stänga dörren, så hon kan öppna den. Hissar är inte till för att åka i utan man skall gå i trappor och hon skall gå först och bestämma tempot. Kanon bra jag går i alla trappor. Väl på dagis går det fort. Av med kläderna och till vink-platsen vid ytterdörren. Vink, vink och sen spring till fröknarna . Det var länge sedan jag träffade dem.

Plötsligt finns vi inte

Länge har vi varit försvunna tills helt nyligen,när man fann oss i en folkräkning.I samma vetenskapliga studie som folkräkningen ingick i konstaterade man: Att vi Alla hade mängder med pengar. Alla bara skulle leva loppan för pengarna. Alla var bortskämda och egoistiska. För första gången i världshistorian är en hel generation miljardärer. Alla som är fastighetsägare, vill säga. De övriga får hänga med. Självklart ingår industriarbetare i Robertsfors som är ägare av ett stycke villa. Inte ett öre äger banken. Inte ett öre vill de äga.

Plötsligt finns vi – fyrtiotalisterna.

Länge har vi varit försvunna tills helt nyligen , när man fann oss i en folkräkning.

I samma vetenskapliga studie som folkräkningen ingick i konstaterade man:
Att vi

Skånes alp

Som Morfar har man åter spridit ljuset. I själva verket så var det Mormor som var huvudstrålkastaren , jag hängde mera med.
Ljuset vi spred var den alpina slalomkonsten till två helt outbildade Marieholmsbor . Dessa två utvalda barnbarn hade tidigare inte sett ett par skidor. Skidlift finns inte på Skånesdjurpark så de var också obekanta. Det vimlade av faror. Efter att vi hade totalutrustat oss för dessa vilda äventyr så hasade den anonyma barnbarnet sig mot repliften och plogsvängen.

Första Morfarsblogen

Eftersom jag är mest morfar och träffar morfarsungarna mera än farfarsungarna så blir det Morfarsbloggen. Det första jag avsvor mig i min morfarsroll var att avsäga mig all inblandning i blöjbyte. Ungarna har klarat sig jättebra trots att dom går ut i världen med detta handikapp.

Prenumerera på bästa Morfar