Dyslextiskt Kebabstuk

Livsblogar

Tangentbordet och tömkörning

Nu har jag bestämt mig, att åter börja skriva texter. Texter som är längre en ett sms eller i kommentarsfältet på facebook. Skrivandet kan ta hand om ens tankar och funderingar, så de inte bara flyter ut i tomrummet, utan svävar i alla fall runt mig. Det senaste halvåret har jag plockat ihop några hemsidor. Hemsidoplockandet ger ögonblicklig belöning, det funkade. Eller direkt huvudvärk. Denna svär, där det är en ständig kamp mellan att lyckas och misslyckas. Misslyckande leder till fördjupade tankar och sen står du där med ett strålande resultat.

Lite snö i dessa gråtider

Detta är för mig en ny variant för skidtävlingar. Gunde hade nog gillat det.Undrar vad Eventbyrån i Gällivare hittar på till nästa år.

Av äkling av kärnkraften

Han och de andra Piteå bönderna lär komma till Malmö i höst.

Går in i garderoben och kommer ut som pensionär

Hello World. Jag har dragit ned rullgardinen. Nu är jag nyfödd pensionär. Med sjumilasteg gick jag in i garderoben. Slängde igen dörren. ”Buuuuu ade”, åt mitt gamla liv. Den nya världen , var inte så ny. Garderoben innehöll samma drömmar och förbannelser. Samma strumpklunsar och kalsonger. Hittade pensions beskedet . Jag hade sparat det till denna stora dag. Beskedet jag fick av beskedet, var att jag i min ungdom inte hade tänkt på min framtida pensionsinkomst .

Flypaper

Ja tidningar kan vara mångsidiga men har inte samma explosiva verkan som en iPad

En vår dag

En vår dag i Malmö 2009 Kerstin och Maria studerar stadsnaturen

Första stugblogen och den sista på ett par år

Denna blogsnut smides i timmerstugan på vägen till Granhult aldeles vid Ängesån. För femtio år sedan for grannen på skidor för att hämta posten.

Nu dundrar mailen genom etern eller kablar ut i stugorna. Men fortfarande så vandrar laxen uppför ån och björnen springer på vägen. Kniporna far som några jetplan fram längs ån och när den skall in i boholken så far dom rakt in.

En måndag

Snacka om måndag. Tänker inte ge den någon färg får då får jag ta till så många olika. Vårbudget - > Svartaste svart. Villaägare i Falsterbo -> Ljuvlig soluppgångs råd. MFF - > Ljusblått såklart. Köp en ko åt hustrun - > Grått. Börsen Alltimehigh - > Mårkblått. Allt på samma dag. Vårbudgeten får full sysselsättning och det anses besynnerligt inom finansen att det fortfarande går och drar 1 miljon arbetslösa. Det är bara så att det finns en restpott som ingen arbetsgivare vill anställa.

sexttio sekunder

Trettiosju gånger har jag fläktupp mig framför strålkanonen och enligt mina 90% chanser så borde nu den lilla cancercellen på stämbanden vara borta. Det gick fort. Fast varje minut har fortfarande sextiosekunder. Ingen skillnad mot tidigare. Skillnaden ligger i att dygnet slutade och började när varje strålningssession var slut. Alltså ibland tog dygnet slut klockan 11.45 och hade flera timmar en vanliga dygn eftersom nästa strålning var 14.20 nästa dag.

Jäkla vår

I tjugosju år har jag samlat körsbärsblommans blad.
Plockat dem försiktigt från rännstenen där de har legat i små drivor.
För tjugosju år sedan dödade en rattfyllo henne.
Hon voltade genom luften och kraschadelandade på trottoaren.
Hennes sista utandning blåste ned körsbärsblommorna som alla landade i hennes hår.
Inte ett kronblad hamnade bredvid henne.
Sedan dess har jag samlat kronblad från körsbärsblomman.
Lagt dem i en skål.
Tänkt på den okända flicka som dödades av en rattfyllo men hennes sista utandning befriade ett helt körsbärsträd från sina kronblad.

Sidor

Prenumerera på Livsblogar