Dyslextiskt Kebabstuk

mokologi

European Championships eventing 20013 Malmö Sweden

 

Ribban är underbar och blir den första stadsparken som arrangerar EM i fältävlan.

Nu är det över och nästa gång är det EM

Malmö city horse show har gjort det igen och Sara Algotsson Ostholt avfirades med jubel . Pangsucce och som idefader till detta projekt så känner jag bara beundran och stolthet över evenemanget. Detta evenemang har nu överlevt och kommit tillbaka i olika skeppnader under 12år. Malmö stad har prövat sig fram på eventing front med litte blandat resultat. Det var någon matchracing med segelbåtar som blev en kortvarig historia men stora beton brygger ligger kvar i hamnen.

Hurra för Sara Algotsson Ostholt och Sveriges första OS medalj

Det är bara att gratulera och konstatera att det fanns en viss otur. Nu blir det ändå roligare att arbeta med Malmö city horse show. Resten av gänget gjorde en kanon insatts.

Fälttävlans tomteverkstad

Malmö City Horse Shows Tomtefar är Per Magnusson med säker hand ledare han snickarna och i bland sticker han i väg till Polen på någon fälttävlan. Jag själv är målartomten och det är jättekul att kludda på i år eftersom det är EM för young rider och nästa år skall det vara EM för seniorer . Det har hänt mycket med Malmö City Horse Show på dessa 12 år och det är jätte kul att vara en del av detta evenemang.

Buzkashi - Afghanistans nationalsport

Buzkashi, Kok-boru or Oglak Tartis (Persian: بزکشی buzkaši: goat grabbing) (Uzbek, Tatar, Turkmen: kökbörü, kök "blue" + börü "wolf", Kazakh: көкпар, Kyrgyz: улак-тартыш) is a traditional Central Asian team sport played on horseback. The steppes' people were skilled riders who could grab a goat or calf from the ground while riding a horse at full gallop. The goal of a player is to grab the carcass of a headless goat or calf, and then get it clear of the other players and pitch it across a goal line or into a target circle or vat.
Source http://en.wikipedia.org/wiki/Buzkashi

Motorjournalistens hyllning och beundran av hästen

Ta dig tiden för det är en bra genomgång av hästen fysik.
Det är sorgligt att man inte har galopperat fram på ett sådant dynamitpaket.

Skift2 för Malmö city horse show

Till årets Malmö city horse show så kommer det åter att vara en liten ny sträckning. Jag arbetade som djungelröjare med Pelle Magnusson på en ö i dammarna. Det gällde att vi gjorde det stora röjningsarbetet nu innan alla fåglarna började sätta bo. Det var några fruktansvärda törnesnår. Vissa grenar var upp till 5 cm tjocka och deras tagar trängde igenom jeansen. Allt hade varit så mycket lättare om vi kunde ha eldat upp alla kvistar.

Första skiftet för Malmö city horse show

Jaha då har det börjat för min del. Arbetet med Malmö city horse show och nu gällde det , det tuffaste . Insamling av ris till hinder. Välpackat. Snyggt klippt. Inget kan vara snyggare än ett rishinder. Men det ligger fruktansvärt massa arbete bakom varje meter risat hinder. Det är nu riset skall tas, alla fall här i Malmö. Malmö stad gallrade björk från planteringar efter nya vägar och med lite tur och samarbete så lyckades fylla ett släp fult. Utvecklingen inom samla in risbranchen har tagit jätte steg framåt, tack vara Pelles intresse för vingårdar.

Ryttarna, hästarna och olika budskap

En gång i tiden så var det en regementschef i Skåneland som tyckte han behövde en ordentlig tavla. Eftersom han var kavalrist så skulle det vara hästar och officerare. Självklart så fanns det en mängd tavlor med hästar och posserande officerare runt på regementen i Svearike. Han behövde något annorlunda. Något som inte prydde något annat regemente. Det fick bli nakna officerare som red  upp på stranden.

Malmö city horse show 2011

Det har vait en kanon helg på Ribbersborg i Malmö.

Ridsporten och Malmö stad har vissat att man tillsammans kan genomföra riktigt bra internationella tävlingar. Det skall bli kul att följa det Svenska fälttävlans landslaget i EM och i framtiden.

Sidor

Prenumerera på mokologi