Dyslextiskt Kebabstuk

gubbar

Stadium provtryck

Provtrycket av bokenJag har tagit steget ut i förlagsvärlden men jag kommer inte sträva efter att bli en ny Bonnier koncern, utan nöjer mig med en eller två böcker. I början tyckte jag att det var lite sorgligt att inget förlag ville ge ut min bok Oskar & Taxen + herr Strindberg men nu när jag sitter här med provtrycket i hand, så känner jag en massa stolthet. Resan har varit lång och manuskriptet har farit in och ut ur byrålådan. In i kuvert och ned i postlådor.

Hen och Arriva

Ordet hen har blivit ett inflammerat fenomen det sista halvåret, ett tag så tycktes det vara begränsat till vissa femmenistiska grupperingar. Genom, förhoppningsvis, en slump så har ett av de större internationella transportbolagen hamnat mitt i hen smeten. Dom själva har inte förstått att dom har bidragit med en av de tyngsta argumenten för ordet hen.

Hammock Sessions Euskefurat

Dom tar visst sommarsemester.

68 års betraktelse och sju år till 75

Jag tillhör de glada fyrtiotalisterna. Förutom att vi är fruktansvärt glada och pigga och tydligen skall leva i all oändlighet till senare generationers förtvivlan, så tycks vi ha hur stora pensioner som helst. Något ekonomiskt geni har man tydligen inte varit. Hade man bara varit ekonomiskt normalfuntad så hade man inte satt en krona i någon form av pensionsfond.

Padjelanta sommarn 2011

Vi var tre äldre som gick sträckan Ritsem till Kvikkjokk, en sträcka på 14 mil som vi klämde på 7 dagar. Det bara blev så . Vi hade så bra flyt i gåndet så vi kunde ta en rejäl sovstund till Lunchen.Var det myggit?Nej det var flera lämlar en myggor.
Regnade det mycket. Nej men det kom regn, de största sku
rarna när vi sov lunch. Den stora regntiden började lite smått under våra två sista dagarna  och sen har det regnat i de trakterna. Vattenmagasinen är nu fylda till breden och norrbottningarna får billigare el än vi Skåningar men å andra sida får Danskarna lika dyr el som vi.

Gubbs > Gubbister

Gubbe, Gubbs. Vi är nu en djäkla massa av denna sort på marknaden. Innan nu Nudler och andra bakåtsträvare börjar häckla runt fenomenet så bör vi definiera oss själva innan dom gör det. Begreppet bör heta Gubbister. Gubbister kräver ju sin förklaring speciellt när ordet inte finns.För mig så kännes det som Gubbister hamnar någonstans i mellan Charles Bukowski´s " En snuskgubbes anteckningar" och George W Bushs fundamentalistiska kristendom.

Prenumerera på gubbar