Dyslextiskt Kebabstuk

Skånes alp

Som Morfar har man åter spridit ljuset. I själva verket så var det Mormor som var huvudstrålkastaren , jag hängde mera med.
Ljuset vi spred var den alpina slalomkonsten till två helt outbildade Marieholmsbor . Dessa två utvalda barnbarn hade tidigare inte sett ett par skidor. Skidlift finns inte på Skånesdjurpark så de var också obekanta. Det vimlade av faror. Efter att vi hade totalutrustat oss för dessa vilda äventyr så hasade den anonyma barnbarnet sig mot repliften och plogsvängen.

SuperMormor tog hand om fyraåringen som också krävde anonymitet.
Plogsvängen : är en underbar uppfinning och kan praktiseras med alla skidtyper. Frågan är om undertecknad någonsin har tagit steget vidare från plogsvängen till någon mera avancerad stjärtviftande svängmetod. Vi befann oss i Vångabacken lite norr om Kristianstad i Skåne. Snömängden var mycket god. Detta till tack för ett visst lager av natursnö och snökanoner. Tre liftar, pistmaskin, snöskoter, skidlärare, skiduthyrning, grillplats. Garanterade en riktig Skånsk alpin känsla.
Hur gick det. Trots bristande snövana. Tio år sedan man stod på ett par skidor, så gick det bra.
Vi körde i repliften ett tiotal gånger och gjorde underbara plogsvängar i knapp styrfart så betvingade vi knappliften.
Resultatet av dagens kulturspridning blev: Jag repeterade plogsvängen. Följde Stig Strands förklaringar till uråkningarna Worlcup och Olympiska alpina tävlingar, vikten på innerskidan. När hon lägger vikten på ytterskidan så går allt bra.
Min kära elev har nu ramlat både i repliften, knappliften och under praktiserande av plogsvängen. Det var en utvecklande dag för de små och en påminnande för oss Morfäder.

Författare: 

bästa Morfar

Jag är den bästa morfar där för att...