Dyslextiskt Kebabstuk

Stadsnatur

I efterdyningarna av stormen, Emil, tänkte jag mig en promenad ut till Öresund. Hade man varit bekvämm så hade jag hållt mig inomhus eller möjligtvis vandra över till Triangeln och Claes Olsson. Det är häftig att dra ned till havet när det råder busväder eller solsken, som sakt var så drar nu svansen av Emil fram över oss medans huvudet är över Åland.
Jag är för tillfället Malmöbo. Malmöbor har lite problem nu. Folk skjuter ihjäl varandra. Sju stycken på några månader. Så länge de avrättade gick under begreppet känd av polisen är det inget problem. "Låt dom ta livet av varandra så blir det billigare," har varit en vanlig kommentar. Nu skjuts småungar som inte kan tillhöra de tunga kriminella och i nya områden. Det är dags att vi alla skitter i att köpa smuggelcigaretter och svartsprit. Genom att köpa dessa smuggelvaror så stödjer vi grunden för de kriminellagängen. Det tycks gå riktigt bra att röka smuggelciggaretter och beklaga sig över kriminaliteten. På fredag skall jag demonstrera mot eländet.
På vägen ned till havet köpte jag mig en karta över Sarek. Det var dags att börja tänka på sommarens storprommenad. Längst ute på den Svenska backen så kom regnet. Skurar och stormvindar slog hårt i ansiktet. Det var bara upp att fäll kroppen framåt och skydda ansiktet med högerhanden. Snabbt var byxorna genomblöta och precis när kylan trängde in i märgen så vart det solsken. Kanon att man var på landbaken och inte till sjöss. Läget var varmmjölkchoklad och en bit bort fanns det på ett Italienskt kaffe. Chockladen var het och mustig. Kanelbullen var stor. Bautastor! Men ack med inbyggda luftkanaler, så i verkligheten var det inte mycket till bulle. Stärkt av chokladen och lite påverkad av kanellbulen så bestämde jag mig för att ta en sväng över Ribban och kolla vattenhindret. Det var högt vatten, nästan så att hästarna skulle vara tvungna att simma. Över området så svävade de outrötlig måsarna och hundarna sprang och lekte som vanligt, medans ägarna gick med ryggen mot vinden. Nu är det närmare midsommar än Jul.

Författare: 

Naturblogar

Grejor om naturen