Dyslextiskt Kebabstuk

Provsmakeriskribenten fall: Kumminkorven

Charken tycks ha en skattkammare som är fylld av överaskningar. Kumminkorven har jag aldrig tidigare stött på. Å, andra sidan har korvarna inte haft så stor betydelse tidigare. Korv som korv och den billigaste fick det bli. Grilla korv över öppen eld ute i skogen smakar ändå bara rök.

Kummin har jag förknippat med bröd och även ost och nu i något wienerkorvsliknande.
Jag har provätit korven som rå, kokt och stekt. Snöblasket förhindrade att jag gick ut och drog igång grillen.

Rå: Mycket god att äta. Det sedvanliga härliga tuggmotståndet som kännetecknar skolans korvar har den. Sältan tog ett litet övertag över kumminen.
Kokt: Jag kokte korv i rent kranvatten och nu blev balansen mellan sältan och kumminen betydligt bättre. Frågan är om den kan bli bättre. Vad händer om man kokar den i flaskvatten! Klarar den det?
Stekt: Vet inte vad som hände vid denna procedur men nog är korv bra mycket godare som kokt. Kummin smaken är genomgående ganska diskret så jag tror att man kunde anvä¤nda korven på barnkalas. Säkerligen kan den passa in i nattamaten.
Betyg. Nio hjortron alla välmogna.

Nu när vi ändå är inne på korvar så vill jag åter resa frågan om Malmö stadskorv. Äe helt övertygad om att en stadskorv skulle vara en viktig del i det nya Malmö. Visserligen är en korvs höjd över havet ganska fjuttigt i jämförelse med Turning torso och därför ointressant enligt många visionärer. Dom små detaljerna i samhällsbygget har ofta svårt att få sitt erkännande och plats i historien. Stora verk skapar stora Män. I sällsynta fall så är dom stora innan dom skapar sina stora verk om dom nu inte bestämmer sig för att köpa in ett hockeylag.
Kanske är det därför denna stad inte vill ha någon stadskorv, den som lanserar den kommer inte att bli en intressant person. Möjligtvist intressant figur.
Runt stadens Turso skall det nu byggas 500 nya bostäder i grändmiljö. Nu skall det byggas för folket, så det blir väl ett nytt ghetto. Förvisso behöver det absolut inte bli det men med sådana hära stora projekt så är det alltid ont om tid. Projektet måste ju vara klart innan någon riskerar att bli bortvald och inte kan sola sig i sin egen klokhet.
Frågan är hur mycket finns det, att sola sig i en stadskorv?
I traditionella politiska mått ungefär 10 sekunder. I ett samhällspolitiskt mätt, så länge korven finns på marknaden.
Lund har sin knake. Lundaknake.
Något folk köar upp för tidigt på morgonen för att få med sig till jobbet.
Varför då ingen Malmöwurst?
Troligtvist är det så enkelt som så, att en massa lundensare som arbetar i Malmö inte vill att Malmö skall både ha SM guld och en stadswurst.

Författare: 

Provsmakeriskribent

Dofter, lukter och smaker vänds och värderas