Dyslextiskt Kebabstuk

Provsmakarskribent fall: Malmökorven

I flexibilitetens namn så håller jag på att förbereda mig inför nästa karriär. Kanske jag skulle ställa frågan har jag haft någon karriär? Det får bli en annan dag.

Jag skall bli provsmakarskribent och eftersom det produceras en massa mat på denna skola, tänker jag använda alla dessa produkter som utvecklingsobjekt för min egen privata kommande vinning. Har man avnjutit en fullmatad Piskanen och skolans Grekiska korv. Ja då är man välrustad för att iklädda sig provsmakarskribentens hatt. Självklart kommer jag slå till helt oannonserad och ibland även medtaga en medarbetare. Lika självklart är det att jag är mottaglig för mutor i olika former.
Den Grekiska korven är avklarad fyra hjortron blev det och eftersom det är ont om hjortron i år, enligt mina leverantörer så är det än mycket god korv. Men varför har inte Malmö en egen korv. En korv som man väljer långt före alla andra korvar. Malmöstad har en vapensköld, en Malmökogg men ta mig tusan staden har ingen officiell korv.
Förslag: Jörgen kocks gymnasiet står som värd för en korvtävling som skall kröna den officiella Malmökorven. Juryn får väl ta in några kända personligheter från den malmöitiska byråkratin och näringslivet. Medan charkeleverna arbetar på sina korvrecept kan ju turisteleverna fila på Euansökan om korvtävlingar.
Korvtävlingarna skall vara regionala med ett stort grillpartaj i Bryssel där årets Eukorv krönts. De regionala korvsegrarna med sina regionala smaker, traditioner och kryddor är kvalificerade till EuropeanGrillparty. Man bör lägga ned stor omtänksamt på olika korvklasser som man kan tävla i.

Ã…ter till provsmakeriet. En höjdare, fyra välmognahjortron för skorporna. Sötman balanserar på ett mycket runt sätt med hasselnötterna. Alt insvept i ett mycket gott Skånskt solmoget mjöl. Självklart bör man inte baka på årets Skånska mjöl utan får nog vända sig mot Stockholmstrakten för att hitta ett mjöl som gör skorporna rättvisa.
Två hjortronkart till köttfärspajen. Såsen alldaglig i sin smak. Utseendet prydligt men det är ingen paj över det hela. Pajdegen totalt intetsägande.

Författare: 

Provsmakeriskribent

Dofter, lukter och smaker vänds och värderas