Dyslextiskt Kebabstuk

Svensk blog om cms

Prenumerera på Nyhetsflöde Svensk blog om cms Svensk blog om cms
Nyheter om E-handel, CMS och CXM Kundupplevelse
Uppdaterad: 2 timmar 8 sekunder sedan

MQ digitaliserar personlig shopping och bygger endless store tillsammans med Episerver

3 timmar 35 minuter sedan
×Vilken byrå eller CX-konsult ska ni välja, egentligen? Vilka företag inom er sektor valde vilken konsultbyrå, och varför? Klicka här för info om mest attraktiva partners. MQ går tillbaka till Episerver, men med ny partner när de under hösten ska göra flera större insatser för att förfina kundbemötandet i samtliga kanaler. Den nya e-handeln ska bli en integrerad del i MQ:s butikskoncept där man sedan tidigare installerat så kallade ”endless stores” i utvalda butiker – exponering av alla produkter på storskärmar.

Det var däremot tillsammans med plattformskonkurrenten Viskan som sedan 2014 ansvarat för MQ‘s online- och fysiska handelssatsningar med butiksskärmar (Microsoft Surface Pro lösning ihopkopplad med Viskan eStore, se film här) och Instore pickup-lösningar från Viskan.

MQ hoppas framöver på en bättre presentation av egna och externa varumärken som gör det enklare för kunden att hitta och köpa produkter. MQ vill driva in data och byggstenar för att kunna fortsätta att förfina kundbemötandet genom exempelvis skräddarsydda rekommendationer och mer personlig information. Kunderna erbjuds även personlig shopping tillsammans med butikspersonal.

“– Retailbranschen och inte minst modeföretagen möter helt nya krav från sina kunder. Att gå ifrån att vara en ren butiksorganisation till att integrera e-handel i affärsmodellen är avgörande för att förbli relevant. Vi är glada och stolta att få genomföra ett projekt som kräver både spetskompetens inom e-handel och förmågan att skapa de omnikanalsupplevelser som MQ:s kunder efterfrågar.”

Säger Magnus Carlsson, Chief Innovation Officer på Acando.

Den nya e-handelslösningen baseras på, numera klassiska svenska e-handelskombinationen, Episerver Digital Experience Cloud och InRiver PIM. MQ har de senaste åren även handlat upp en Voyado lojalitetsprogram-lösning. Episerverpartnern Netrelations jobbade tidigare med MQ och Episerver, men nu har uppdraget gått till Acando Itch service design gäng.

MQ kedjan vände i våras till förlust efter att försäljningen i de fysiska butikerna det senaste kvartalet backat med 6,4 %. Totalt tappade bolaget 10% av all försäljning.Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Klicka här!
Kategorier: Svenskt

Sitecores marknadschef lämnar bolaget för Episerver

ons, 09/19/2018 - 12:11
×Vilken byrå eller CX-konsult ska ni välja, egentligen? Vilka företag inom er sektor valde vilken konsultbyrå, och varför? Klicka här för info om mest attraktiva partners. Episerver rekryterar Mårten Bokedal som ny nordisk marknadschef. Mårten har länge haft samma titel hos storkonkurrenten Sitecore. I Sverige byttes Sitecores ledning ut i våras och Russel Webb tog över.

Mårten ska få ansvar för Episervers marknadsaktiviteter i Norden och utveckla kommunikationen med Episervers omfattande partnernätverk.

”– Mårten har inte bara rätt erfarenhet och precis de meriter vi sökte. Vi gillar också att han är kreativ och tänker framåt, samtidigt som han löser uppgiften för dagen.”

Säger Jessica Fardin, global marknadschef på Episerver.

”– Det är riktigt stimulerande att komma till Episerver, som växer och verkar på en marknad i ständig förändring. Vårt mål är att fortsätta växa, Episerver Jag ser det som en tacksam uppgift eftersom det händer så mycket kring Episervers plattform och vårt starka ekosystem.”

Säger Mårten Bokedal.Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Klicka här!
Kategorier: Svenskt