Dyslextiskt Kebabstuk

Överhetens nationaldag

Åter igen så jagar man upp folk med nationaldagsfirande. Vi är inte ens lagom i vårt firande av denna dag. Vi skall fira som Norrmännen eller Fransmännen för att vi skall komma upp i firanivå lagom. Vad hände den 6 juni någon gång tillbaka i historien? Vad var det som var så stort, och över alt lagom, att det skall ha monopol på att symbolisera denna nation?

I alla fall gick hustrun, barnbarnet Maria och jag till Folkets park i Malmö. Här var det lite extra uppträdande och utdelning av pappersflaggor men jätte mycket folk. Plaskdammen kryllade av ungar som uttryckte sin glädje över sommaren med de första vattenplasken. Nakna ungar. Ungar i blöjor. Helt påklädda barn. Pappor som vadade omkring med uppkavlade byxor. Mammor väl påklädda från topp till tå som förmanade sina ungar från kanten. Ungarna höll sig utom räckhåll det var ju ingen större chans att morsan skulle hoppa i.
Sillamacka och en svensk öl på Far i hatten medan vi avlyssnade polisens blåsorkester. Dom hade säkert inte haft någon ny rekrytering de senaste fyrtio åren.
Barnvagnen rullade hemåt. På gamla idrottsplatsen skedde den officiella firandet av överhöghetens nationaldag. Flaggor delades ut och det paraderades under fanan. Hemma vad det någon som slipade golven.

Författare: