Dyslextiskt Kebabstuk

Ölkorven och Eu utvidgning eller provsmakeriskribent fall: korvvisionär

Två härliga produkter skall vandra genom mina lukt, smak och synsinnen. Jag hade tänkt att ha med M som gästtyckare men det gick inte. Framförallt är M mycket duktig på öl. Vi har tidigare diskuterat om ölkorvarna skall Annpassa sig till olika ölsorter. En mycket berättigad fråga men den inrymmer stora problem och utmaningar för korvvisionärerna.

Tänk er en korv till Carlsberg. Hur skall man kunna göra en korv till ett sådant miserabelt öl , utan att förstöra ölkorvens rykte.
Detta är utmaningen för ölkorvsvisionärerna att skapa olika korvar för de olika stora ölsmakerna.
Den ölkorv som jag avnjöt var ett mycket vackert exemplar med ett i mörkrött skimrande skinn. Smaken var snäll och ställde inte till någon större utmaning för smaklökarna. En korv som passade bra med Carlsbergen men ändock inte dominerade över ölet.
Sex hjortron och ett kart.

Bratwursten
Rejält kött från välomskötta djur lämnar sina tydliga spår i korvarna och så var det dags för den tyska stoltheten Bratwursten. Jag har aldrig kommit riktigt överens med denna korv. Det är något i grundreceptet som jag aldrig har förlika mig med. När jag äter korven så får jag även denna gång en upplevelse av flott eller är det kalvsylta?
Hustrun som älskar kalvsylta gav Bratwursten åtta hjortron. Det kanske finns något samband mellan kalvsylta och bratwurstkorven. Jag gav den fem hjortron och dom hjortronarna fick den på skönhet, kött tätheten och att den inte smakade sämre än andra bratwurstar.

Eu utvidgningen
Min kompis M som jobbar inom EU,s jordbrukssektion och har ett stort ansvar för ölen och de nya kompisarna anpassning. Frågeställningen; vad är tjeckiskt öl? Detta är nummerna en mycket jordnära frågeställning och det är här Ölkorven kommer in. Om man äter ölkorv till ölen och ett öl inte smakar riktigt bra. Är det då fel på korven eller ölen?
Om det är korvens fel. Kan då öltillverkaren stämma korvtillverkaren?
Som ni förstår så har M häcken full med problem och det var därför jag inte kunde angagera honom för testätandet
Vad vi kan förvänta oss i framtiden är ett litet EU direktiv om ölkorven. Förmodligen kommer det att krävas en liten informativ text till vilka typer av öl som korven passar till och vilka man absolut bör undvika att dricka.

Författare: 

Provsmakeriskribent

Dofter, lukter och smaker vänds och värderas